Hopp rett til hovedinnholdet
Kontakt oss
Kontakt oss

2 min read

En digital revolusjon blant entreprenører og håndverkere

En digital revolusjon blant entreprenører og håndverkere

Det er en hemmelighet for mange, men norske håndverkere og entreprenører gjennomfører i det stille tidenes digitale revolusjon. 

 

På kort tid har de tatt i bruk det aller siste av teknologi for fakturering og bilagsføring. Ikke bare er de blitt mer effektive; de har også fått en helt annen mulighet til å samarbeide med og motta råd fra regnskapsføreren. Stikkordet er skybaserte regnskapssystemer, og teknologien er i praksis fullt på høyde med det store konserner bruker.

Men hallo, snekkere og rørleggere i front på teknologi? Har vi begynt å fantasere? Nei, det er minst åtte årsaker til at denne gruppen ganske plutselig har tatt tidenes digitale kvantesprang.

Oversikt
Trykk på lenkene for å skrolle ned til det du vil lese om.

 

 

1. Enkelt og raskt å lære for alle

Det tar normalt mindre enn en halv time å lære seg det grunnleggende som trengs for å komme i gang med de skybaserte regnskapssystemene som er mest populære blant håndverkere og entreprenører, for eksempel Tripletex og PowerOffice Go.

 

2. Bedre oversikt over økonomien i firmaet

Er du vant til å stikke innom regnskapsføreren med en bunke bilag og så vente på momsterminen for å vite omtrent hvordan det går med økonomien?

Når regnskapet flytter til skyen, vil du oppleve at regnskapet oftere er oppdatert. Og du kan selv enkelt sjekke hvordan du ligger an.

3. Samarbeid med regnskapsføreren blir mer enn fine ord

Den oversikten du har over økonomien din i regnskapssystemet er det samme skjermbildet som regnskapsføreren ser.

Da blir det enkelt å snakke regnskap sammen selv om dere ikke sitter på samme kontor.

4. Enklere å fakturere

Du velger selv om det er du eller regnskapsfører som fakturerer, men vi kan love deg at det er blitt enklere enn noen gang å gjøre jobben selv. Det tar mindre tid enn før, og det er enklere å gjøre det riktig første gang.

Med eFaktura 2.0 kan du dessuten sende eFaktura direkte til alle privatpersoner som har godtatt å kunne motta fra alle.

5. Enklere å sende inn bilagene

Enten det er et lite utlegg for mat, en reiseregning eller en ordinær faktura, kan du enkelt skanne bilaget med telefonen og sende inn i appen.

På et øyeblikk har regnskapsføreren en elektronisk versjon av bilagene som før ble krøllete og borte på vei fra bilen til «anleggskontoret».

6. Sparer tid (og penger) hos regnskapsføreren

De nye og skybaserte regnskapssystemene er mer intelligente enn tidligere digitale utgaver også når det gjelder å registrere innkommende bilag.

For eksempel legger Tripletex og PowerOffice Go til rette for å motta EHF («eFaktura» for bedrifter), slik at regnskapsføreren slipper å taste inn alle kontokoder, beløp og betalingsdatoer manuelt.

Vi kan ikke gi det et løfte om hvor mye billigere det blir for firmaet ditt å føre regnskapet med for eksempel Tripletex eller PowerOffice Go. Det vi imidlertid kan si, er at prisen på å føre regnskap avhenger av tiden som medgår på regnskapskontoret, og det er ingen regnskapsløsninger som er mer effektive enn de skybaserte.

7. Sparer tid og kutter stress

Punktene nevnt over har en følbar effekt for alle de entreprenørene og håndverkerne som er blitt kunder hos oss: De bruker mindre tid på papirarbeidet, som gjør at de kan nyte fritiden bedre og til og noen sier at de til og med sover bedre.

8. Får fokusert på det de kan og liker best

Vi som jobber med regnskap – i hvert fall vi i ADB Regnskap – elsker det vi gjør, og det er ikke lett å skjønne at denne interessen ikke gjelder hele befolkningen.

Vi har imidlertid full respekt for at regnskap ikke fremkaller like brede smil hos alle. Og slik vi kjenner håndverkere og entreprenører vet vi at de liker aller best å bygge, grave og løse ulike praktiske problemer for sine kunder.

Med skybaserte regnskapssystemer blir det mye mindre kjedelig regnskap enn før. Ja, det finnes ganske mange som rett og slett har fått et nytt og positivt syn på regnskapet.

Er du klar til å ta (en prat om å ta) det lille, store spranget?