Skip to the main content.

1 min read

Slik fikk Østlandsjord full kontroll på faktureringen

Adb Regnskap hjalp Østlandsjord å effektivisere økonomifunksjonen

Les om hvordan en av Østlandets ledende leverandører av matjord fikk full kontroll over fakturering, innbetalinger og purringer.

På Isi i Bærum produserer Østlandsjord vekstjord, bark, sand og pukk. De har full kontroll på produksjonen av kvalitetsprodukter til bedrifter, kommuner og privatpersoner. Nå har de også full kontroll på faktureringen, betalinger og purringer.

– Slik har det ikke alltid vært. Vi har nok ikke vært fremst på effektivisering og digitalisering av alt som har med regnskap å gjøre, sier daglig leder Jan Andersen i Østlandsjord.

Med rundt 40 millioner kroner i omsetning blir dette fort både uoversiktlig og tungvint.

Papir til besvær

– Det er ikke lenge siden all fakturering av kundene skjedde med papirfakturaer. Ikke nok med det, vi hadde liten kontroll på hvem som hadde betalt, og dermed fikk vi en veldig tilfeldig oppfølging av utestående krav, sier Andersen.

Det hendte ofte at kundefordringer rett og slett ble for gamle til å følges opp. Manglende kontroll med innbetalinger smittet i altfor stor grad over på likviditet i en bedrift som alltid har hatt bunnsolid drift og lønnsomhet.

Digitalisering og faglig dyktighet

Nå er dette endret: ADB Regnskap bruker Visma Business og har digitalisert hele regnskapet. Stian Karlsen i ADB Regnskap sier at Østlandsjord er en typisk ønskekunde:

– De er faglig dyktige folk på sitt område, de står på hardt hver eneste dag og de er veldig redelige mennesker. Det er et privilegium å få hjelpe slike bedrifter til mer effektiv bokføring, ikke minst på grunn av all takknemligheten.

Tett oppfølging og god service

Andersen i Østlandsjord er også fornøyd med samarbeidet:
– ADB Regnskap var raske til å rette opp i de utfordringene vi hadde. Nå jobber vi tett sammen. I perioder er vi i daglig kontakt og spør om alt fra feriepenger til fakturering, purringer og inkasso. De gir oss gode råd om hva vi burde gjøre. De har en kombinasjon av faglig dyktighet og service som vi trenger.

– Det føles ufattelig godt å få samarbeide med noen som har spesialisert seg på de tingene som vi egentlig ikke har fokus på. Oppfølgingen er også helt ypperlig: ADB Regnskap passer selvsagt på alle fristene for oss, de gir oss råd om forbedringer, og de kommer raskt tilbake dersom vi spør om noe de ikke kan gi et sikkert svar på når vi spør, sier Andersen.

 
Noe for dere?

Har dere lignende utfordringer som Østlandsjord? Eller har dere andre ting dere ønsker å forbedre som dreier seg om regnskap, faktura, lønn og lignende? Ring gjerne Stian Karlsen på tlf 91 24 33 69 i dag for en uformell prat og for å avtale et møte.

Leter etter regnskapsførere i Sande

Henriette Hedemark (29) gleder seg til å flytte jobben sin “hjem”, når hun starter nytt avdelingskontor for Adb Regnskap i Sande. Men først må hun...

Les mer

Digicollect digitaliserer inkassoprosessen for SMB-markedet

Adb Regnskap lanserer plattformen Digicollect for å tilby SMB-markedet de samme mulighetene som frem til nå kun har vært tilgjengelig for de store.

Les mer

Årsregnskap: 8 ofte stilte spørsmål (FAQ)

Fristen for å sende inn årsregnskapet er ikke før 31 juli, men det er smart å bli ferdig tidligere. De fleste begynner jobben ved årsskiftet. Her er...

Les mer