Hopp rett til hovedinnholdet
Kontakt oss
Kontakt oss

1 min read

Adb-samarbeid førte til ny gründersatsning

Adb-samarbeid førte til ny gründersatsning

Ideen til Systima Regnskap ble født etter et besøk på kontoret til Stian Karlsen i Adb Regnskap. Tre år senere har seriegründer Robin Røed utviklet et fullblods økonomisystem med regnskap og lønn. – Vi heier på dere. Markedet trenger utfordrere, sier Stian.

 

Daglig leder i Systima Regnskap, Robin Røed (31) har til tross for sin unge alder rukket å få en lang CV som gründer og investor. Selskapene hans har utviklet flere ulike IT-systemer, og Robin har vært kunde hos Adb Regnskap i en årrekke.

Det var dette samarbeidet som skulle føre han inn i bransjen for regnskapsprogramvare, en bransje som de siste årene er preget av noen få aktører og veldig få nye utfordrere.

– Det begynte med et møte jeg hadde med Stian i november 2019. Det var han som plantet ideen om å lage et regnskapssystem. Etter det møtet brukte jeg en uke på å sette meg inn i markedet for økonomisystemer, og bestemte meg for å satse, sier Robin.

Tre år senere, og etter mer enn 25.000 utviklingstimer, lanserte Systima Regnskap sitt nye regnskapssystem.

– Det er morsomt å ha sådd et frø, sier Stian i Adb til Robin, som er på besøk for å vise frem lønnsmodulen som endelig er klar for lansering, etter et år med iherdig utvikling. 

Første partner

Systima satser på vekst gjennom partnerskap med regnskapsbyråer, og Adb Regnskap er selskapets aller første partner.

– Lønn er den mest komplekse delen av et regnskapssystem, og ikke noe du har lyst til å gjøre feil. For oss var det en selvfølge at vi skulle ha lønn som en del av systemet. Vi er stolte av å kunne vise deg et ferdig produkt, sier Robin.

– Og med lønnsmodulen på plass har dere nå per definisjon et komplett økonomisystem. Det er veldig viktig og ikke minst forenklende, både for kunder og oss som regnskapsbyrå, svarer Stian, som liker det han ser.

Adb Regnskap har gått inn som investor i Systima. – Det er et marked som trenger utfordrere som tør å satse. Og jeg har veldig trua på Systima. Jeg vet hva Robin er i stand til, og er glad for å kunne bidra til å støtte opp, både som partner, investor og rådgiver. Vi heier på Systima, sier Stian.

Se Systimas egen video fra besøket hos Adb Regnskap her: