Hopp rett til hovedinnholdet
Kontakt oss
Kontakt oss

4 min read

Leter etter regnskapsførere i Sande

Leter etter regnskapsførere i Sande

Henriette Hedemark (29) gleder seg til å flytte jobben sin “hjem”, når hun starter nytt avdelingskontor for Adb Regnskap i Sande. Men først må hun finne nye kolleger…

 

For åtte år siden pakket Henriette sakene sine og slo seg ned i Sande. Der har hun etablert seg med hus og familie. Men som så mange andre fra området setter hun kursen i retning Oslo de fleste ukedager. Nå har Henriette fått i oppgave å starte lokalavdeling i Sande. Kontorjakten har begynt, stillinger er utlyst på Finn, og nå er det bare et spørsmål om tid før mange timer i kø på veien byttes med et enklere liv i tettstedet Sande i Holmestrand kommune.

 

Sande, et godt lokalsamfunn

– Noe av det jeg liker så godt med å bo i Sande, og som lokket meg hit, er det trivelige lokalmiljøet. Her er det på en måte “hjemmekoselig”. Det blir mer personlig enn på de store stedene. Man treffer på folk man kjenner i butikken, og man passer på og hjelper hverandre. Selv om jeg opprinnelig er fra Svelvik, så kan du trygt kalle meg for Sande-patriot, sier Henriette.

 

Den mindre lystbetonte siden med å bo i Sande, er at for henne så betyr det mange timer i uken i bilen på vei til kontoret i Asker sentrum eller til kunder i Asker og Bærum. 

– Selv om bedrifter omstilte seg under pandemien, så er jeg overbevist om at det også er viktig å møtes fysisk. Vi trenger å se hverandre også. Det er klart det kan være effektivt med åtte timer i strekk foran skjermen, men det blir ikke sunt å leve sånn over tid. Vi har godt av å sitte samlet og gå gjennom ting i et møterom av og til. Eller å kunne bryte opp dagen med noen samtaler ved kaffemaskinen og noen å dele lunsjpausen med. 

 

Vinn-vinn med avdelingskontor

At Adb gir mulighet for å ta hjemmekontor i Sande, blir derfor aldri det samme som om arbeidsplassen faktisk var i Sande. Hun ble derfor svært begeistret da Adb foreslo å starte et avdelingskontor i Sande, med Henriette som leder.

 

Jeg tror mange under pandemien skjønte at all den pendlingen inn mot Oslo er egentlig helt meningsløs.
Forretningsutvikler i Adb, Stian Karlsen

 

– Det er helt fantastisk! Som Sande-patriot brenner jeg jo virkelig for å flytte ting ut av byene og til bygda. Noen spør kanskje hvorfor skal vi ha et regnskapskontor i Sande. Men svaret er hvorfor ikke? Det er ingenting vi gjør som krever at man som regnskapsfører må sitte i Oslo, Asker eller Bærum. Og vi har mange kunder i dette området allerede, så ja… hvorfor ikke?

Adb - miljøbilde Stian-1

Forretningsutvikler i Adb, Stian Karlsen

 

Følger en ny trend

Forretningsutvikler i Adb, Stian Karlsen, viser til at netto flyttestrøm for tiden går ut av og ikke inn til Oslo.

– Jeg tror mange under pandemien skjønte at all den pendlingen inn mot Oslo er egentlig helt meningsløs. Man står og stanger i trafikken innover for å komme på et kontor og gjøre en oppgave som kan gjøres fra hvor som helst. Samtidig som det er svært lite bærekraftig, med store klimautslipp som resultat sier han. 

– Det er viktig at det etableres arbeidsplasser utenfor Oslo og omegn, som tilpasser seg flyttestrømmen ut av Oslo. Og som gjør at folk kan få en enklere hverdag, uten at det innebærer at de må sitte på evig hjemmekontor. Da Henriette fortalte meg om Sande, så tenkte jeg: Hvorfor kan vi ikke bare etablere oss der? Vi har flere kunder i den retningen allerede, og det må da være mulig å finne andre flinke regnskapsførere i området som er lei av sitte i kø dag ut og inn, og som motiveres av å få være med på å starte noe helt nytt? Spør han retorisk.

– Dessuten så må jeg legge til at muligheten er jo unik for oss. Vi kan gi Henriette en enklere hverdag. Samtidig gir vi henne muligheten til å utvikle seg som leder. . Hun har gode lederegenskaper og det som skal til for å gjøre etableringen til en suksess. Hun er svært faglig sterk og har verdifull erfaring. Etter kort tid hos oss overtok hun for eksempel rollen som fagansvarlig for lønn. Vi føler oss trygge på Henriette klarer også denne utfordringen. Finner Henriette de riktige menneskene, så er det ingenting i veien for at vi kan ansatte fem til ti personer i Sande på sikt.

 

En ung leder

Henriette i Sande-1Henriette har ennå ikke rundet 30 år, og som blivende sjef må vi spørre hva nye kunder og medarbeidere kan ha i vente. 

– Har du alltid vært begeistret for tall, Henriette?

– Haha, ja, det må jeg innrømme. Siden jeg var liten har jeg telt sparepengene mine, og vært opptatt av sparing. Men at jeg begynte på revisjonsstudiet var nok mer tilfeldig.

– Til tross for en bachelor i revisjon ble du autorisert regnskapsfører i 2018. Hvorfor regnskap og ikke revisjon?

– Jeg føler det passer meg bedre. Man er mer hands-on, og jeg liker at man kommer litt tettere på kundene som regnskapsfører. Ingen kjenner kundene sine som regnskapsbyrået, og det gjør at man kan være en god rådgiver innenfor mange områder. Jeg synes faktisk regnskap er kult, og slett ikke kjedelig, slik som mange utenfor bransjen vår tenker at det er.

– Hva hører du på i bilen på vei til jobb?

– Der koser jeg meg med “Regnskap Norge-podden”, som er podkasten til Regnskap Norge.

 

- Jeg opplever at man blir hørt, og at man kan gjøre en forskjell. Man kan påvirke sin egen hverdag i større grad.

 

 

– Hva er det beste med å jobbe i Adb?

Jeg kom jo fra et av de store regnskapsfirmaene til Adb. Grunnen til at jeg ville til Adb er at det er et mindre kontor, med kortere vei til ledelsen. Jeg opplever at man blir hørt, og at man kan gjøre en forskjell. Man kan påvirke sin egen hverdag i større grad.

– Hva gjør du når bøkene (og skjermen) er lukket og de to små jentene dine er i seng?

Jeg har en stund sydd klær! Det går i barneklær, og til neste år er ambisjonen å sy klær til julemarkedet i Svelvik. Du finner bilder av det jeg har lagd på Instagram-kontoen @sewbyhede

 

Har du lyst til å jobbe på Sande-kontoret?

Klikk her for å lese vår stillingsannonse for regnskapsmedarbeider!

 

 

Oppslag i Sande Avis

Sande Avis hadde intervju med Henriette og Stian om nyetableringen den 30. november. Klikk på bildet for å lese saken i lokalavisen:

faksimile sande avis, foto av Henriette Hedemark