Hopp rett til hovedinnholdet
Kontakt oss
Kontakt oss

2 min read

Omstrukturering av regnskapet ga full uttelling med ADB Regnskap

Omstrukturering av regnskapet ga full uttelling med ADB Regnskap

Høvikklinikken er en utfordrende regnskapskunde med flere avdelinger, nettbutikk, eget treningssenter samt medlemsklubb. ADB Regnskap og Tripletex forenkler regnskapsføringen og gir kontroll over økonomien.

Høvikklinikken er en familiebedrift som ble grunnlagt i 2006. På klinikken, som ligger på Høvik i Bærum, får du hjelp av fysioterapeuter, kiropraktorer og tinnituseksperter eller du kan bruke treningssenteret. I virksomheten finner vi også datterselskapet Høvik Hørsel, som leverer markedsledende produkter til hørselshemmede, avansert støyvern og lytteutstyr til musikere og lydentusiaster.

Etterhvert som selskapet vokste i både omsetning og størrelse økte også behovet for å komme tettere på egen økonomi og jakten på en ny regnskapspartner startet.

– Vi var ute etter en regnskapspartner vi kunne diskutere forretning med.
Simen Moestue Eie, Høvikklinikken

– Vi hadde et distansert forhold til egen økonomi og regnskap, forteller Simen Moestue Eie, styreleder og produktansvarlig i Høvikklinikken. Han er også sønn av grunnleggerne, og fører familieselskapet videre.

 

Liten, men kompleks virksomhet

Fra starten var regnskapet overlatt til en regnskapsfører som gjorde jobben sin uten at Høvikklinikken trengte å bidra nevneverdig. Det var også vanskelig for Høvikklinikken å bruke regnskapssystemet regnskapsføreren hadde valgt. Det førte blant annet til at Høvikklinikken ikke hadde full oversikt over økonomien på tvers av selskapet – hvilke avdelinger som var lønnsomme, hvor man tapte penger og hvor burde man jobbe for å øke salget.

– Selv om vi er en liten virksomhet, er den kompleks. Vi har ulike former for behandling. Vi selger utstyr både i nettbutikk og på klinikken. Vi håndterer medlemmene ved treningssenteret. Vi trengte en regnskapsfører som kunne gå inn i alt dette og bidra til å utvikle hvordan vi driver virksomheten best mulig. Vi var ute etter en regnskapspartner vi kunne diskutere forretning med, sier Moestue Eie.

Gjennom en bekjent, som også var ADB-kunde, fikk han tips om ADB Regnskap og Stian Karlsen.

Bedre lønnsomhet med ADB Regnskap

– Det er ikke mange «Stian’er» i regnskapsbransjen! Vår erfaring er at de tradisjonelle regnskapsførerne er mest opptatt av å føre regnskapet. De løfter ikke blikket for å se hva som kan gjøres bedre hos kundene. Slik er det ikke med Stian og ADB Regnskap. Nå får vi hele tiden råd om hvordan vi kan bedre lønnsomheten tvers gjennom hele virksomheten, sier Moestue Eie.

Han sier at ADB Regnskap ga Høvikklinikken et spark bak og fikk dem til å følge opp de enkelte avdelingene på en helt annen måte enn de tidligere hadde gjort. ADB Regnskap har også hatt fokus på å avdekke hvor det kan kuttes kostnader.

– Nå får vi hele tiden råd om hvordan vi kan bedre lønnsomheten tvers gjennom hele virksomheten
Simen Moestue Eie, Høvikklinikken

Stian Karlsen i ADB Regnskap har som utgangspunkt at regnskapsføring skal ta kortest mulig tid. Ved hjelp av automatisering av faste oppgaver og effektivisering, frigjøres tid som heller kan brukes til rådgivning og veiledning.

– Regnskapsføring skal ta kortest mulig tid slik at vi som regnskapsfører kan bruke tiden vår til å gi råd og informere om forbedringer som gir merverdi for kunden, understreker Karlsen.

 

Tripletex gir oss eierskap til økonomien

Karlsen anbefalte at Høvikklinikken også gikk over til å bruke Tripletex. Det har gjort at Høvikklinikken har fått mye bedre innsikt i virksomhetens økonomi. På toppen har selskapet spart spart mye tid og kostnader knyttet til regnskapsførsel.

– Med Tripletex har vi fått større eierskap til vår egen økonomifunksjon, sier Moestue Eie og tilføyer:

– Nå føres all omsetning korrekt. Vi har bedre kontroll med og innsikt i regnskapet, som alltid er oppdatert. Vi har full oversikt over egen likviditet. Og fordi vi nå selv er inne og bruker regnskapssystemet, er vi også en god samtalepartner for ADB Regnskap.

Han forteller at Høvikklinikken også bruker Tripletex til driften av treningssenteret og har spart tid og penger på å kutte ut det gamle medlemssystemet. Moestue Eie mener at Tripletex er mye enklere å sette seg inn i og bruke enn mange andre regnskapssystemer, men understreker at et system ikke kan gjøre alt.

– Det er kombinasjonen av et godt og brukervennlig system og en god regnskapsfører som tør å utfordre oss, som gjør at vi utvikler oss som selskap. Med ADB Regnskap og Stian har vi endelig fått en regnskapsfører som faktisk tar tak i måten vi driver vår virksomhet på, slutter Moestue Eie.