Hopp rett til hovedinnholdet
Kontakt oss
Kontakt oss

2 min read

Tusenkunstner med full oversikt i Tripletex

Tusenkunstner med full oversikt i Tripletex

Håndverker Atle Emanuelsen har vært borti det meste av håndverksfagene, men økonomien til Bærum Håndverk ivaretas av ADB Regnskap i Tripletex. Dommen er han klar på: – Det fungerer veldig fint!

Atle Emanuelsen er mannen bak bedriften Bærum Håndverk, og en god, gammeldags tusenkunstner. Uansett om det er totalrenoveringer, nybygg, tilbygg, påbygg eller garasjer – og sågar en restaurant her og der – er den erfarne håndverkeren klar for å gjøre hverdagen enklest mulig for kundene.

– Jeg har jo jobbet innom så og si alle håndverksfagene. Jeg begynte med å ta fagbrev som elektriker i 1998, og har siden gjort både graving, snekring og rørleggerarbeid. Jeg hadde til og med en periode som båtbygger, forteller han.

Denne erfaringen betyr at når han nå siden 2008 har drevet egen håndverksvirksomhet, kan han ha god kontroll på de aller fleste aspektene av et oppdrag – selv om han bruker underleverandører mye og ikke gjør alt selv.

– Målet mitt at kundene skal kunne forholde seg bare til meg hele veien fra tegning, tillatelser og grunnarbeid helt frem til ferdigstilt prosjekt. Og om jeg kommer til noe jeg ikke kan, ordner jeg det med underleverandører. Jeg liker å ha kontroll, og da må jeg også være involvert i alle deler av prosjektet for å vite gangen og prosessen i alle ledd, forteller Emanuelsen.

Kunne litt selv

Det samme gjelder også innen økonomien. Emanuelsen er svært fornøyd med å ha regnskapet sitt på Tripletex – et system han faktisk selv håndplukket.

– Jeg har hatt andre systemer, fra programvare utviklet spesielt for håndverkere til en svært enkel faktureringsløsning. Overgangen til Tripletex begynte egentlig med at jeg samarbeidet med noen som brukte det systemet. Når jeg skulle se på det for å finne ut om jeg kunne hjelpe dem med å få mer ut av systemet, begynte jeg med å legge over hele min egen virksomhet, sier han.

Emanuelsen har vært kunde hos ADB Regnskap i mange år, og da han tok opp Tripletex med dem, var de helt tydelige på at det ville lønne seg dersom han ønsket å automatisere flere av prosessene sine – som jo var nettopp det han ønsket. Nå er alle gamle systemer en saga blott, og ADB Regnskap håndterer nå det aller meste av regnskapsarbeidet.

– Jeg er jo ikke helt laget for å sitte og punche KID-numre. Nå som jeg har byttet til Tripletex er det én av tingene jeg slipper, og det har gjort hverdagen ganske mye enklere. Nå tar ADB seg av rundt 97 prosent av regnskapsarbeidet, og jeg trenger bare å kontrollere prosjektene og sende ut fakturaene – det liker jeg å gjøre selv.

 

– Byttet til Tripletex har gjort hverdagen vår mye enklere. Nå gjør ADB Regnskap 97% av jobben. Jeg trenger bare å gå inn og kontrollere prosjektene og sende faktura.

Etter byttet bruker Emanuelsen bare litt tid hver måned på å kontrollere at prosjektene stemmer, at materialer har blitt fakturert riktig kunde og sånt. Alt av regninger kommer nå inn på ett sted, og når han har satt opp prosjektene, får han god oversikt over hvor kostnader går.

 

Nyttig funksjonalitet

– Tripletex har en egen modul som vi har tatt i bruk for å beregne tilbud på prosjekter. Når vi får tilslaget er det veldig lett å konvertere dette til prosjekter i Tripletex, og da går hver eneste regning som kommer inn til rett sted, som underbilag på prosjektet til kunden.

– Dette er veldig greit og lettvint. I hele prosessen med å ta i bruk prosjektmodulen og lære hvordan den fungerer, har ADB vært veldig imøtekommende. De har fulgt opp utviklingen av systemene på en god måte, sier den erfarne håndverkeren.

Stian Karlsen er dedikert forretningsutvikler i ADB Regnskap, og mener at både håndverkere og andre yrkesgrupper kunne hatt stor nytte – og bedre lønnsomhet – av å bytte til Tripletex sånn som Emanuelsen.

– Man slipper å passe på kvitteringer, minimerer risiko for purringer og inkasso, unngår fakturaer som blir borte – man får et system som «passer på» litt ekstra. Det er vanligvis ikke vanskelig å bytte. Tripletex er med andre ord et godt system, ikke minst for håndverkere, sier Karlsen.

 

Interessert?

Slå på tråden for et møte. Sammen kan vi, gratis og uforpliktende, gå gjennom hva som skal til for at byttet kan bli en realitet, og samtidig se på hvilke andre gevinster det kan gi for nettopp din virksomhet. Ring gjerne Stian Karlsen på tlf 91 24 33 69 i dag for en uformell prat eller for å avtale et møte.